Friday, June 29, 2012

Jalan2 ReE iBrahim ke Bandung

aku ke bandung indonesia ngn geng2 kakak ipar aku.....sbb dapat tambang murah lebih kurang rm400++ pi balik dr kota bharu ke Lcct,Lcct ke bandung pastu patah balik.....selama 5 hari 4 malam aku berada disana shopping sakan glew smpi hbis RM5k mmg xperasan langsungla.....kira2 balik kt malaysia aku dh bankrupt....pastue yg sakit aty agy kad reader membuatkan memorykad kamera aku rosak...hbis pic aku n permandangan sekitar bandung aku ambik xdew..mmg menyumpah2la...nsib baik adala cebisan2 pic dri kakipar aku n geng2 dia muka aku....klu x..hmmm....xdewla kenangan...tapi permandangan sana, cara hidup sana yg aku amik melalui kamera aku smua xdew...xdapat nk kongsi ngn korg..nnty la aku pi sekali agy aku amik full...jom roll dgn aku...zassss....




kawasan perubahan exclusive org indonesia di bandung..mmg kwasan mewah2 la duk cni...saja snap2 pix kt cni..hehe...

pergi kekampung org gaji di mana ntah..aku pown xtaw..yg pastinyew kwasan umh dia berbukit n ada padi huma...so mkn2 dlu umh dia...mknan nyew sgt best..huhuhu


sini ialah bukit tinggi di bandung dimana perkampungan Fairy tales ada kat sisni..klu korg nk tdo umh SNow white,UMah sleeping beauty..umh Cinderella..smuanya ad kt sini,..perkampungan jepun..europe pown ada....mmg sgt cantik...sewa satu mlm RM1500 sebijik umh boleh duduk seramai mana mau..ada 3 bilik...hehe...mmg sgt2 cantik n sjuk....
















 makan2 di restotran kg daun nama restoran nie...yg uniknyew restoran nie berada di tepi air terjun..sgt2 cantik..sambil mkn sambil nikmati keindahan air terjun disini..huhuhu










kat atas tuela hotel murah yg kami duduk..5mlm RM250 time tue...mmg best sgt2....hotel nie 3 bintang...byk sgt pic xmampu aku nk upload,...nnty korg pi sdirikla tguk k...

8 comments:

  1. Replies
    1. thx..nnaty saya akn tunjukkan byk lagi tempat2 menarik untuk dilawati..thx for d support... =)

      Delete
  2. datang follow awak dari blog ayuni..!wah saya tak tau pun ada perkampungan "fairy tale" kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..sbenarnyew saya byk amik pic perkampungan fairytale tue termasuk istana yg mempunyai berpuluh2 buah bilik yg digambarkan dalam cerita snow white,sleeping beaty n sebagainyew...tp memory card saya rosak...hbis msua pic tue..huhuhu

      ada perumahan ala2 jepun..ala2 europe dan pelbagai lagi..lepas tue ada jugak umh snow white...katil kecik seven draft....cinderella...katil dari kaca....n lain2 lagi fairy tale story py cter..huhuhu

      Delete
  3. Bestnya bleh jln2 kat tmpt orang

    ReplyDelete
  4. yup kita perlu bukak minda untuk jalan2 tempat org..leh tguk keindahan tmpt org juga....

    ReplyDelete